Kleurrijke communicatie voor teams

Kleurrijk communiceren met je collega’s

Deze teamactiviteit bestaat uit één of twee dagdelen. Om een idee te krijgen van wat je kunt verwachten, vind je hieronder een paar opties, in het kort beschreven. Heel graag wil ik jullie leren kennen op een andere manier, met een mooie vraag bijvoorbeeld; ik ben hier denk ik de enige vandaag die…… tja…en dan…

We starten de bijeenkomst met het ‘eerste-indruk-spel-maar-dan-anders’. Een beetje loskomen van het werk en gaan ‘in-to’ je team. De vragen worden gekozen door het gooien van de kleurendobbelsteen.
Voordat we verder gaan maken we duidelijke afspraken over veiligheid, openheid en positiviteit binnen de groep.
We spelen een verdiepend communicatie spel met mooie van te voren geselecteerde vragen die aansluiten bij jullie team (vraag).  Overeenstemming bereiken in onderlinge communicatie, hoe doe je dat? We gaan het gewoon doen, met mooie kleurrijke materialen. Welke woorden worden gebruikt? Wat hoor jij, wat wordt er gezegd? Is dat hetzelfde? Heel goed luisteren, daar begint het mee….. Kleuren kiezen. Wat zegt de kleur die jij kiest over jou? Klopt het met jouw binnenkant? Of zegt het meer over hoe je zou willen zijn?

We gaan de kaartjes nog een keer optellen en som= jullie team!

Als afsluiting is er een kleine grappige kennistest. Hoe goed ken je je collega’s? Dit zijn een aantal mogelijkheden.

Het gaat er bij deze activiteit om dat het zo goed mogelijk aansluit bij de wensen van jullie team. Dat jullie team in de samenwerking een boost krijgt.